Om oss

Varmt välkommen till Fooever! Vi är i uppstartsfas, så när du tittar dig omkring här på sidan kanske du inte hittar något som du söker i din region.

För att få veta när det dyker upp något i närheten av dig fyller du i detta formulär. Vi matchar dig genom att skicka ett mail när det du vill ha finns i ditt område.

Mer information kommer löpande på Facebook, passa på att gilla oss där!

Marknadsplats för lokalproducerad mat

Att äta lokalproducerat blir nu enklare. Att få insikt i råvarans ursprung likaså och hitta mat i din närhet som passar dina önskemål (såsom t.ex. ekologiskt eller gräsbetat) och behov (såsom t.ex. laktosfritt och glutenfritt).

Att finna färska grönsaker, nybakat bröd eller nyfångad fisk blir enkelt med Fooever. Oavsett om du är privatperson eller företag och oavsett om du vill köpa från en privatperson eller ett företag. Köp och sälj utifrån dina villkor och förutsättningar!

 

Visst, vi alla gillar mat…

…men vissa personer är lite mer noga med vad de får i sig. Många vill ha närodlat. KRAV har siffror på att 40% av svenskarna ingår i ”LOHAS”: Lifestyle of Health and Sustainability. Vissa behöver äta glutenfritt och laktosfritt. Somliga prioriterar ekologiskt eller kravmärkt, andra vill bara ha det allra bästa. Allt fler inser att vi ska tillvarata våra resurser och slänga så lite som möjligt. Ofta gäller fler än en sak av detta. Det löser vi med #taggar och kategorier på Fooever.


Mat du aldrig smakat, eller mat som är på pricken vad du vet att du gillar

Tack vare geolokalisering får du koll på var i din närhet (eller så långt du nu vill ta dig för att köpa din mat) som maten du efterfrågar finns. Kanske finns närproducerad laktosfri glass i din närhet? Eller en matkasse vars innehåll är ekologiska varor från trakten!?

Du ser själv vem som är en stjärna

Med hjälp av ratingen så får du vid varje köp chans att ge poäng till den som stod för maten, vilket hjälper till att synliggöra vem som är en bra handlare och förtjänar ytterligare köp.

Vad händer med transporten?

Våra regionansvariga projektledare ser just nu till att varje svensk region får in nya producenter. De samordnar även så att flera producenter i närtid kan gå samman och leverera beställningar hem till konsumenter i olika städer. Vi kommer att erbjuda uppsamlingsställen för de som inte vill betala för transport eller bor utanför det område som producenterna levererar till. Vi vet att många producenter redan levererar mat till konsument, att många konsumenter redan åker till gårdar och köper därifrån och att flera producenter levererar till uppsamlingsställen. Fooever är en samlingsplats för all denna slags handel och ett sätt för både köpare och säljare att nå varandra och göra bättre affärer än då någon dyr mellanhand är inblandad. Vi kan även erbjuda lösningar med transportfirmor, men då ska den mellanhanden förstås ha sin del av kakan och den bästa lösningen brukar vara för både producent och konsument att samlas på ett par olika ställen i en stad. Glassbilen möter bondens marknad, kort och gott.

Vill du sälja den mat du är så stolt över?

Med Fooever kan du hitta fler kunder till ditt företag. Eller tjäna pengar på din matinriktade hobby. Din mat är mycket mer efterfrågad än vad du märker! Tills nu har ju inte alla matälskare vetat var de ska leta! Med Fooever har du marknadsplatsen för att nå fram till alla som kan vara intresserade av att äta det du producerat och de hittar den tack vare att deras önskemål och behov passar det som din mat är uppmärkt som!

Fooever rekommenderar säljare att gå samman för att bilda paket av lokalproducerad mat som konsumenten lätt kan beställa på webben och antingen hämta på uppsamlingsplats, eller betala extra för att få hemkört.  Säljare och köpare gör upp om hur leverans ska ske, men om säljaren redan har ett upparbetat sätt för leverans ska det förstås framgå av säljarens annons – då blir fler köpare intresserade. Om säljaren bara vill sälja från sin gård och vill använda Fooever för att förenkla administration och förbeställning och förbetalning är det också fullt möjligt (men då kanske det inte sker lika många köp). Denna film visar tre nivåer där Fooever vill hjälpa till:

Check out this Video

Appen (android samt iPhone) och webbtjänsten har en inbyggd betalningslösning, så du behöver aldrig oroa dig för att din köpare inte dyker upp. Har ni kommit överens om ett pris, kommer du att få det. Du får även en rating (betygsättning) av din kund, så att fler personer kan hitta fram till dig. Lagersaldot hjälper dig som producent att inte sälja mer än vad du har hemma. När du får mer att sälja, uppdaterar du enkelt annonsen.

Med modern teknologi (Woo-commerce i WordPress) finns e-handelns alla fördelar tillgängliga för dig helt utan kostnad eller risk. Det är helt gratis att publicera sig på Fooever och vi tar inte betalt för att hjälpa till med registreringen. När en transaktion sker (kunden klickar på köp), tar Fooever 4% på totalbeloppet + 2 kr. Detta täcker kortavgiften och då är pengarna på väg till ditt konto. Vi har även marknadspaket utan kostnad då producenter med ett basutbud mot konsument går samman. Detta gör vi för att boosta försäljningen och hitta fram till fler konsumenter, för att ni ska sälja bättre tillsammans. Detta har möjliggjorts av en lyckad crowdfundingkampanj; vi satsar på tillväxt och vi rekommenderar er som producenter att vara med från början då det ger ökad publicitet.

NYTT FÖRBÄTTRAT SÄTT ATT REGISTRERA DIG SOM SÄLJARE PÅ FOOEVER! KLICKA HÄR!

 

För att se en manual över hur du själv registrerar dig på det gamla sättet som säljare, klicka här.

Hör av dig!

E-post info@fooever.com
Blogg: fooever.wordpress.com
Facebook: fooevers
Twitter: fooeverapp
Instagram: fooever

Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats