Om oss

Varmt välkommen till Fooever!

Vi har byggt om under påsken 2022. Nu är det fullt fokus på att matcha nyanländas tid och intresse för att tjäna pengar med dina pengar och behov av hjälp!

Vi är i uppstartsfas, så när du tittar dig omkring här på sidan kanske du inte hittar något som du söker i din region. Du kan ändå visa ditt intresse för att vi ska lägga mer fokus på din region genom att fylla i din information på www.fooever.com/match och om du är här för att erbjuda tjänster klickar du på ”Presentera dig på Fooever, instruktioner” (text på denna sida är nu även översatta till ukrainska, se rubriker i menyraden).

Vår vision

Fooever ska hjälpa nyanlända flyktingar att snabbt komma i arbete och tjäna sina egna pengar. Personer som vill hjälpa köper en hushållsnära tjänst istället för att ge pengar. En digital matchmaking-sida för hushållsnära tjänster med gott win-win-syfte.

En digital match-making för hushållsnära tjänster i ditt område

Fooever har länge handlat om mat. Och visst vore det härligt att ibland slippa ställa sig vid grytorna. Göra något du gillar bättre än matlagning, medan en nyanländ får chans att tjäna pengar. Våra nyanlända kan så mycket mer än laga mat och de vill jobba hellre än att  ”ta emot allmosor” (vilket de själva tydligt uttrycker), därför breddar vi oss nu från mat till ”hushållsnära tjänster”. Det rör sig om att tvätta kläder, stryka, putsa fönster, plantera växter, rensa ogräs, barnpassning, osv. Med vår matchningstjänst skriver du in vilka områden du vill ha hjälp inom. När någon nyanländ registerar sig med ett erbjudande du kryssat för som intressant skickar vi mail till dig och då bestämmer du dig om du vill köpa tjänsten.

Fooever är fortfarande en digital marknadsplats där konsumenter och producenter möts. Nu när världsläget har ändrats ser vi att det är viktigt att göra vad vi kan för att underlätta i denna nya situation. Vi matchar utbud med efterfrågan.

Hur vill du hjälpa?

Det finns mycket du kan göra. Både för att hjälpa på dem som är kvar i Ukraina, de som är på flykt och de som kommit hit till Sverige. En bra samlingssida med många jättebra initiativ finns här: https://hejalivet.com/hjalp-ukraina/, för jobb från företag rekommenderar vi de nyanlända att registrera sig på https://www.work.nashmeetup.se/.

Någon som är från Ukraina och har kommit hit till Sverige kan få väldigt mycket hjälp om allt möjligt härifrån (information på ukrainska): https://hejukraina.se/  (vi hoppas att vi får lista oss där också).

På Fooever hjälper du personer som redan kommit hit och som nu gärna vill komma i arbete. Fortfarande kan vi lösa mycket med #taggar och kategorier på Fooever, så om du som privatperson exempelvis vill ha hjälp med #vegetarisk mat, så hittar vi en sådan matchning när en nyanländ registrerar sig. Skriv in dig på de områden som du är intresserad av här: www.fooever.com/match. Vi mailar dig när någon nyanlänt registrerat ett erbjudande som du kryssat för, inte annars.

Alla ser vilka som är stjärnor

Med hjälp av ratingen så får du som köpare av tjänster vid varje köp chans att ge poäng till den som stod för tjänsten, vilket hjälper till att synliggöra vem som är duktig och förtjänar ytterligare köp.

Men hur ska vi kommunicera med varandra när de nyanlända inte ens kan engelska?

Vi får tacka teknikutvecklingen. Google Translate fungerar väldigt bra. Ladda ner appen i mobilen, eller använd webben: https://translate.google.se/?hl=sv&sl=sv&tl=uk&op=translate. Håll dig till enkla meningar och skriv (eller tala) in direkt i appen, så kommer det sannolikt och förhoppningsvis att gå fint.

Är det här din grej? Registrera genast ditt intresse på www.fooever.com/match!

Vad tjänar Fooever på det här?

Det är gratis att registrera sig, som det alltid har varit. Vi tar inte längre en avgift då vi inte längre vill att transaktionen ska ske vid matchningen, utan vid utfört arbete, exempelvis via tjänsten diretto.se.  Vi rekommenderar efter initierad kontakt säljaren att använda Diretto som gör att den som säljer och köper tjänsten gör rätt skattemässigt och lönen betalas efter betalad skatt, för de flesta tjänster är även RUT-avdrag möjligt.

Just nu tjänar Fooever ingenting. Fooever bygger dock en tjänst som ska kunna marknadsföras till fler och där lön till anställda ska betalas, därför kommer vi att söka medel för stöttning av tjänsten.

Hör av dig!

E-post info@fooever.com
Blogg: fooever.wordpress.com
Facebook: fooevers
Twitter: fooeverapp
Instagram: fooever

Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats