Om oss

Varmt välkommen till Fooever!

Vi är i uppstartsfas, så när du tittar dig omkring här på sidan kanske du inte hittar något som du söker i din region. Du kan ändå visa ditt intresse för att vi ska lägga mer fokus på din region genom att fylla i din information på www.fooever.com/match och om du vill sälja mat klickar du på fliken producenter.

Vår vision

Fooever ska bli den största digitala marknadsplatsen för matproducenter som vill sälja direkt till konsumenter.

En digital marknadsplats för lokalproducerad mat

Att äta lokalproducerat blir nu enklare. Att få insikt i råvarans ursprung likaså och hitta mat i konsumenternas närhet som passar deras önskemål (såsom t.ex. ekologiskt eller gräsbetat) och behov (såsom t.ex. laktosfritt och glutenfritt).

Att finna färska grönsaker, nybakat bröd eller nyfångad fisk blir med Fooever enkelt för konsumenten och ger därmed förbättrad avsättning för producenten. Oavsett om konsumenten är privatperson eller företag och oavsett om konsumenten vill köpa från en privatperson eller ett företag är Fooever en digital marknadsplats där konsumenter och producenter möts. Köp och sälj utifrån era villkor och förutsättningar!

Visst, vi alla gillar mat…

…men vissa personer är lite mer noga med vad de får i sig. Många vill ha närodlat. KRAV har siffror på att 40% av svenskarna ingår i ”LOHAS”: Lifestyle of Health and Sustainability. Vissa behöver äta glutenfritt och laktosfritt. Somliga prioriterar ekologiskt eller kravmärkt, andra vill bara ha det allra bästa. Allt fler inser att vi ska tillvarata våra resurser och slänga så lite som möjligt. Ofta gäller fler än en sak av detta. Det löser vi med #taggar och kategorier på Fooever.

Mat konsumenten aldrig smakat, eller mat som är på pricken vad konsumenten vet att den gillar

Tack vare geolokalisering får konsumenten koll på var i närheten (eller så långt den nu vill ta sig för att köpa sin mat) som maten den efterfrågar finns. Kanske finns närproducerad laktosfri glass i dess närhet? Eller en matkasse vars innehåll är lokalproducerade ekologiska varor!?

Alla ser vilka som är stjärnor

Med hjälp av ratingen så får konsumenten vid varje köp chans att ge poäng till den som stod för maten, vilket hjälper till att synliggöra vem som är en bra producent och förtjänar ytterligare köp.

Vad händer med transporten?

Vårt team ser just nu till att varje svensk region får in nya producenter, fokus ligger just nu på Stockholms län, Östergötland och Skåne. Teamet samordnar även så att flera producenter i närtid kan gå samman och leverera beställningar hem till konsumenter i olika städer. Vi kommer att erbjuda uppsamlingsställen för de som inte vill betala för transport eller bor utanför det område som producenterna levererar till. Vi vet att många producenter redan levererar mat till konsument, att många konsumenter redan åker till gårdar och köper därifrån och att flera producenter levererar till uppsamlingsställen. Fooever är en samlingsplats för all denna slags handel och ett sätt för både köpare och säljare att nå varandra och göra bättre affärer än då någon dyr mellanhand är inblandad. Vi kan även erbjuda lösningar med transportfirmor, men då ska den mellanhanden förstås ha sin del av kakan och den bästa lösningen brukar vara för både producent och konsument att samlas på ett par olika ställen i en stad. Glassbilen möter bondens marknad, kort och gott.

Är det här din grej? Registrera genast ditt intresse på www.fooever.com/match!

Hör av dig!

E-post info@fooever.com
Blogg: fooever.wordpress.com
Facebook: fooevers
Twitter: fooeverapp
Instagram: fooever

Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats